Liceul APT International
 

OFERTA EDUCATIONALA

A LICEULUI PARTICULAR A.P.T. INTERNATIONAL
 

MOTTO:

Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici; nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci.” ( J.W.Goethe )

Liceului particular A.P.T. INTERNATIONAL Cluj Napoca se integreaza în sistemul de învatamânt al municipiului si îsi asuma rolul de a instrui tinerii prin învatamântul liceal profil servicii, domeniul Turism, calificarea Tehnician hotelier de a-i indruma si pregati pentru viata.

Deviza scolii este:

 PASIUNE. IMPLICARE. PERSEVERENTA

Scoala functioneaza în spatiile scolare puse la dispozitie de Grupul Scolar SAMUS Cluj Napoca.

Unitatea scoalara se înfiinteaza în anul scolar 2012 – 2013 si îsi propune sa scolarizeze tineri în învatamântul liceal, filiera tehnologica, profilul servicii, domeniul Turism, calificarea Tehnician hotelier astfel:

Ciclul liceal învatamânt de zi= 1 clasa a IX-a; a X- a; a XI-a; a XII- a;
Ciclul liceal învatamânt fara frecventa= 1 clasa a IX-a; a X- a; a XI-a; a XII- a; a XIII- a.

Instruirea se realizeaza în spatii scolare dotate si organizate conform cerintelor unui învatamânt activ formativ.

Scoala dispune in acest moment de 2 corpuri, dar in viitorul apropiat va fi dat in folosinta si cel de-al treilea corp.

In cadrul scolii functioneaza si un cabinet de informatica dotat cu 10 calculatoare unde cursurile sunt sustinute de un professor calificat, iar elevii pot afla tainele informaticii.

Fiecare sala de clasa este destinata unei discipline studiate de catre elevi prin trunchiul comun. Astfel scoala dispune de cabinet de limba si literature romana, cabinet de stiinte (fizica, chimie,biologie), cabinet de istorie.

In prezent scoala face parte dintr-un program de reabilitare si dotare in urma caruia va fi utilata modern pentru ca mediul educational in care isi desfasoara activitatea elevii si cadrele didactice din aceasta scola sa fie cat mai propice pentru un invatamant de calitate, sa fie cat mai atragator pentru elevi si parinti, cat si pentru cadrele didactice.

Cadrele didactice isi desfasoara activitatea in aceasta scoala sunt calificate si majoritatea titulare, pasionati pentru munca pe care o presteaza, daruiti scolii si elevilor acesteia. Profesionalismul acestor cadre didactice fac scola mai primitoare, mai atragatoare, mai luminoasa.

Pe langa curriculum-ul national, scola ofera elevilor si un curriculum la decizia scolii, ore prestate de cadre didactice pregatite din punct de vedere professional sin u numai. Astfel in programele de optional exista :

  • Limba engleza;

  • Literature pentru copii;

  • Educatie pentru sanatate;

  • Informatica.

     

OPTIUNILE STRATEGICE ALE SCOLII:

 

  • Asigurarea unui program corespunzator de educatie si formare pentru elevi;

  • Stimularea creativitatii tuturor factorilor implicate in elaborarea proiectului curricular si extracurricular;

  • Negocierea celor mai avantajoase contracte de sponsorizare si a conditiilor pentru obtinerea fondurilor extrabugetare;

  • Formarea continua a personalului din unitate.