Barman
Cod Nomenclator 5123.2.2
Durata 4, 5 luni, 18 saptamani, 720 ore, din care 240 ore pregatire teoretica si 480 pregatire practica
Tip program Calificare
DESCRIEREA OCUPATIEI
Barmanul se ocupa de aprovizionarea cu bauturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor într-un local de alimentatie publica (restaurant, bodega, bar, bufet).
El face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bauturi variate si în cantitati suficiente fata de cerintele consumului, gestioneaza bauturile, utilajul si inventarul de servire.
Prepara si serveste bauturile. Prepararea bauturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitatii cantitatilor prevazute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, moneda divizionara, liste de bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj.
Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete s.a.
COMPETENTE PROFESIONALE
· Comunicarea interactiva la locul de munca.
· Efectuarea muncii în echipa.
· Competente generale la locul de munca.
· Aplicarea N.P.M si P.S.I.
· Mentinerea unui mediu de munca sigur si curat.
· Organizarea locului de munca în vederea începerii activitatii.
· Curatarea si depozitarea obiectelor de inventar.
· Gestionarea stocurilor de bauturi si materiale necesare.
· Incasarea contravalorii serviciilor oferite.
· Pregatirea bauturilor de bar.
· Pregatirea tonomatelor de servire.
· Preluarea comenzilor clientilor.
· Servirea clientilor la bar.
|