Curs lucrator pentru drumuri si cai ferate

Pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a lucra în domeniul construcțiilor și întreținerii drumurilor și căilor ferate. Vei învăța despre tehnici de construcție, asfaltare, semnalizare și întreținere a infrastructurii rutiere și feroviare

lucrator drumuri si cai ferate fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Lucrator pentru drumuri si cai ferate - Cod COR 711924

Descrierea ocupației

Lucrătorii pentru drumuri și căi ferate se ocupă cu: executarea, construirea, întreţinerea şi repararea căilor ferate; lucrări de executare a infrastructurii căii ferate, a infrastructurii podurilor şi podeţelor de cale ferată; executarea suprastructurii căii ferate, a suprastructurii podurilor şi podeţelor de cale ferată; întreţinerea căii ferate, reparaţia capitală a căii ferate, repararea podurilor şi podeţelor de cale.

Realizarea operaţiilor specifice necesită cunoştinţe legate de materiale, prelucrarea lor şi de tehnologia specifică de realizare a lucrărilor de construcţii căi ferate şi a amenajărilor adiacente.

Lucrările se desfăşoară pe şantiere sau în unităţile cu specific, iar ceea ce se construieşte, repară/întreţine la calea ferată asigură siguranţa circulaţiei neadmiţându-se erori în execuţie.

Competențe profesionale Lucrator pentru Drumuri si Cai Ferate

• Organizează locul de muncă;
  • Întreține echipamentele de lucru
  • Aplică prevederile legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă;
  • Aplică normele de protecție a mediului;
  • Asigură conformitatea lucrărilor de construcție drumuri și căi ferate;
  • Aplică cunoștințe generale de comunicare;
  • Munca în echipă;
  • Pregătește terenul pentru lucrările de cale ferată;
  • Execută infrastructura căii ferate;
  • Realizează ansamblul suprastructurii căii ferate;
  • Execută calea de rulare;
  • Realizează panourile de cale pentru metrou;
  • Finisează calea de rulare pentru tren, metrou sau tramvai;
  • Efectuează lucrările de întreţinere şi reparaţii ale căii de rulare

Cursul de lucrator pentru drumuri si cai ferate îți oferă competențele necesare pentru a lucra în companii de construcții, întreținere sau în instituții care se ocupă de infrastructura de transport.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului gimnazial obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere