BRUTAR- Cod Nomenclator 7412.1.1
 
Descrierea ocupatiei

Ocupatia se refera la descrierea tuturor operatiilor tehnologice specifice obtinerii produselor de brutarie: paine si specialitati de panificatie si anume:

- verifica calitatea materiilor prime;

- cantareste ingredientele pentru fabricarea aluatului;

- amesteca si framanta aluatul cu mana sau masina;

- modeleaza, remodeleaza, pozitioneaza aluatul in cuva;

- incarca tavile in cuve si apoi le introduce in cuptoare;

- curata si unge tavile si recipientele;

- monitorizeaza temperatura cuptorului pentru a determina coacerea grupurilor de paine si cornuri;

- poate opera utilaje care taie felii, produc cornuri, chifle;

- poate intretine si curata echipamentul;

- poate opera linii tehnologice pentru fabricarea aluatului si a produsului finit in mari cantitati.


 

COMPETENTE PROFESIONALE :

  • Comunicarea la locul de munca

  • Efectuarea muncii în echipa

  • Aplicarea NPM si NPSI

  • Asigurarea calitatii lucrarilor efectuate

  • Asigurarea conditiilor igienico - sanitare

  • Asigurarea propriei dezvoltari profesionale

  • Planificarea activitatii proprii

  • Depozitarea materiilor prime si a materialelor

  • Dozarea materiilor prime si auxiliare

  • Executarea coacerii produselor de panificatie

  • Framantarea aluatului

  • Pregatirea materiilor prime si auxiliare

  • Pregatirea produselor in vederea livrarii

  • Receptia materiilor prime si a materialelor

  • Urmarirea fermentarii si prelucrarii aluatului

    Curs Brutar Cluj